Kateřina Holubcová mistryně světa 2003. Roman Dostál mistr světa 2005. Gabriela Soukalová malý glóbus 2014 a vicemistryně světa 2015. Ondřej Moravec vicemistr světa 2017. Markéta Davidová mistryně svě ...
Odtáhli vagon, vytrhali kopřivové pole a vybudovali areál Šedivský lom. Práci s dětmi a mládeží jim teď může závidět celý biatlonový svět. Letohrad se totiž stal vyhlášenou baštou tohoto sportu. A je ...
Slzy štěstí utírala biatlonistka Markéta Davidová na stupních vítězů a její titul mistryně světa v Pokljuce dojal i první českou individuální šampionku Kateřinu Jakešovou či šéfa českého biatlonu Jiří ...
Stačilo pár dní a v českém biatlonu je veseleji. Díky zlatu a stříbru Markéty Davidové z Anterselvy mají čeští reprezentanti na konci ledna víc medailí než loni před olympijskými hrami, na kterých pak ...
/ROZHOVOR/ Před třinácti lety slavil senzační zlato ve vytrvalostním závodě biatlonistů na mistrovství světa. V pětatřiceti se dočkal životního úspěchu. V dobách, kdy jeho sport ještě nebyl tolik popu ...
Roman Dostál (* 13. července 1970 Ústí nad Orlicí) je český biatlonista. Jedná se o mistra světa v závodě na 20 km z roku 2005 z rakouského Hochfilzenu a účastníka zimních olympijských her v roce 2002 a 2006. Jeho titul mistra světa v roce 2005, kterého dosáhl ve svých 34 letech, byl velmi překvapivým vítězstvím (navíc docíleným za velmi špatného počasí), neboť až do této doby se Roman Dostál na nejvyšších příčkách při závodech světové biatlonové špičky (s výjimkou jednoho závodu na Mistrovství Evropy v roce 1999) nikdy neumístil. Roman Dostál je ženatý, manželkou je bývalá biatlonistka Hanka Rychterová, spolu mají dvě děti – syna Romana a dceru Anitu.
Největší sportovní úspěchy
1999 – Mistrovství Evropy, rychlostní závod, 2. místo
2005 – Mistrovství světa, vytrvalostní závod na 20 km, 1. místo
K provozování webu využíváme takzvané cookies. Cookies jsou soubory sloužící k přizpůsobení obsahu webu, k měření jeho funkčnosti a obecně k zajištění vaší maximální spokojenosti. Používáním tohoto webu souhlasíte se způsobem, jakým s cookies nakládáme.OK