Scenárista a režisér Tomáš Hodan (Filmový dobrodruh Karel Zeman) natočil historické sportovní drama Poslední závod, které dnes večer uvádí Česká televize. Kryštof Hádek, Marek Adamczyk, Oldřich Kaiser ...
Do kin vstoupil nový historický snímek Poslední závod, který se navrací k dramatickému dění z roku 1913 v Krkonoších. Zdánlivě mírumilovné hory se během 50 kilometrového mezinárodního šampionátu změn ...
Scenárista a režisér Tomáš Hodan (Filmový dobrodruh Karel Zeman) uvede ve čtvrtek do českých kin historické sportovní drama Poslední závod. Kryštof Hádek, Marek Adamczyk, Oldřich Kaiser nebo Judit Bár ...
Tisíce lidí přijíždí tento víkend do Bedřichova, aby se postavily na start legendární Jizerské 50, nebo si zajely jeden z kratších závodů. Mezi nimi v sobotu 12. února dopoledne vyjeli na trať také fi ...
Filmaři v Krkonoších při natáčení dramatu Poslední závod o tragédii Hanče s Vrbatou zažili drsné mrazy i vánici. „Takhle jsme to ale chtěli,“ říká v rozhovoru pro MF DNES režisér Tomáš Hodan. ...
Tomáš Hodan (15. 12. 1980 v Praze) je český scenárista a režisér. Po maturitě na gymnáziu studoval celkem na čtyřech školách, dokončil pouze filmovou školu ve Zlíně. Zde natočil krátký film Zloděj a ve spolupráci s Českou televizí hraný film Medici a dokumentární film Zakarpatská oblast, Rachovský rajon. Hraným filmem U plotu se účastnil projektu Dělejte scény. V roce 2006 měl v kinech premiéru celovečerní dokumentární film Půl čtvrté. Poté pracoval jako dokumentarista, zejména v zahraničí. Natáčel v Angole, Afghánistánu, Sýrii, Bosně a Hercegovině, na Kypru. V roce 2009 dokončil krátký animovaný film Delfín. Příležitostně se věnuje tvorbě videoklipů (Nahoru po schodišti dolů band, Hapka/Horáček). Pracoval jako redaktor, dramaturg, scenárista, kameraman, režisér a osvětlovač v divadle. Podle něj je pojmenována jedna z postav animovaného večerníčku Krysáci.[1]
K provozování webu využíváme takzvané cookies. Cookies jsou soubory sloužící k přizpůsobení obsahu webu, k měření jeho funkčnosti a obecně k zajištění vaší maximální spokojenosti. Používáním tohoto webu souhlasíte se způsobem, jakým s cookies nakládáme.OK